Salestechnieken

sales technieken


What brought you here, will not get you there.

Dat onze wereld in sneltempo evolueert, is niet het minst binnen sales overduidelijk. De verkooptechnieken van weleer zijn niet degene die vandaag de dag succes opleveren.

Wil je écht het onderscheid kunnen maken, dan is het belangrijker dan ooit om de taal van je klant te spreken. Je verkoopt geen diensten of producten, maar oplossingen. En je denkt dus niet in eerste instantie vanuit je eigen verhaal, maar vanuit de behoefte van de ander.

Een verkoper die de aankoopbehoefte niet kan detecteren maar de klant overdondert met verkoopmotieven die niet afgestemd worden op de klant, zorgt ervoor dat de klant niet koopt. Sales is ervoor zorgen je klant te behouden, niet weg te sturen.


Building your sales forces! Dit mag je verwachten:

 • Je ontwikkelt maximale salestechnieken, doordat je élke fase van het verkoopgesprek leert beheersen.
 • Dankzij de juiste vraagstelling leer je de exacte behoefte van je klant te ontdekken: een klant die zich écht begrepen voelt, hoeft niet op een pusherige manier over de streep getrokken te worden. 
 • Je leert customer centricity en solution selling vertalen in concrete communicatietechnieken. Je denkt in termen van oplossingen en voordelen: wie de ‘what’s in it for you’ niet weet te benoemen, mist impact
 • Je wordt jezelf bewust van hoe je zélf ‘bij iemand binnenkomt’
 • Je leert communicatieproblemen op een constructieve manier aanpakken, teneinde de samenwerking of de verkoop te verbeteren.
 • Indien een (verkoop)gesprek zou escaleren, is het belangrijk de kalmte te bewaren. Ook dit vormt een onderdeel van de module 'sales technieken'
 • Je leert een sellogram op te stellen
 • De module salestechnieken is ook onderdeel van het communicatief salestraject (30 avonden of 10 dagen) of de module verkopen op hoog niveau (14 avonden of 5 dagen)


Personaliseren is de boodschap.

Wil je je salestechnieken aanvullen met een doorgedreven psychologisch inzicht in verschillende persoonlijkheidstypes, dan is de module 'verkopen op hoog niveau' misschien wat voor jou.
Het detecteren van de voorkeurgedragsstijl van mensen (DiSC) helpt jou je communicatie te optimaliseren, wat met name in verkoop meteen tot merkbare resultaten leidt.
In de module 'verkopen op hoog niveau' combineren we deze module met de module 'salestechnieken'.


Praktisch:

Dagopleiding:

 • DATA DAGOPLEIDING: 1, 20 en 24 april en 5 mei 2020 van 9-16u.
 • DATA AVOND: zie module 'verkopen op hoog niveau'
 • INVESTERING: €2.200 excl. BTW – via de KMO-portefeuille vanaf €1.540 excl.BTW
 • LOCATIE: volgtUw trainer

Serge Dal Bosco heeft sinds 1993 ervaring als trainer in communicatie en verkooptechnieken. Serge is sinds 2011 gecertifieerde DiSC trainer. Hij past zich volledig aan, aan uw persoonlijkheid, gedragsstijl en grenzen zodat u zoveel mogelijk uit deze training haalt binnen een veilige omgeving.

>> lees meer over Serge

>> maak kennis met het LifeKompas team


Testimonial salestechniekenSalestechnieken

Verkopen op hoog niveau

Je verkoopgesprek zo afstemmen op de aankoopmotieven van je klant. Als je de klant bestookt met verkoopmotieven die niet matchen met zijn aankoopmotieven, dan ben je je klant aan het vervelen. Hier leer je dit echt af te stemmen rekening houdend met zijn DiSC voorkeursgedragsstijl. Een training op hoog niveau

Lees meer

Assertieve communicatie

Heb jij ook moeite met 'neen' zeggen en geraak je steeds opgezadeld met extra taken? Je leert je grenzen te stellen maar wel met respect voor de ander en rekening houdend met de relatie op lange termijn. In deze module leer je de juiste communIcatietools te gebruiken op het juiste moment.

Lees meer

DiSC

Ontdek tijdens onze DiSC training welke successen er te behalen zijn wanneer we ons gedrag en onze communicatie kunnen aanpassen aan die van anderen! Leer niet alleen om collega's of klanten beter te begrijpen, maar ook om slim in te spelen op de onderlinge verschillen in gedrag.

Lees meer

DiSC (version Française)

DiSC est un système basé sur des préférences psychologiques.Tout le monde n'a pas les 4 couleurs en soi, mais a généralement 1 style préféré. Cette préférence détermine notre façon de penser, de communiquer et de travailler.

Lees meer

Verbale agressie

Klanten zijn de dag van vandaag mondiger, verbaal sterker en zelfs agressief. Hier leer je omgaan met die verbale agressie om een heel eenvoudige manier. Deze module is een doe-module, omdat telkens weer verbale agressiviteit je overvalt.

Lees meer

Klachtenbehandeling

Verstomd staan door een agressieve uitval van een klant met een klacht... het zal je maar overkomen. Nochtans bestaat er een heel simpele manier voor, maar je moet deze je eigen maken. In deze module, een echte doe-module, leer je deze techniek onder de knie te krijgen. Van een klant die een klacht met agressie formuleert ombuigen naar een vriendelijke, niet agressieve klant.

Lees meer

Conflicthantering en bemiddeling

Omgaan met conflicten, meningsverschillen, spanningen. Hoe kan ik op een assertieve manier en zonder aanvallend over te komen omgaan met deze situaties?

Lees meer

Leiding geven

Een team aansturen en alle neuzen in dezelfde richting krijgen is niet evident. Differentiëren qua leiding geven op basis van uw medewerkers, zowel qua feedback als taakverdeling is een must. Je stijl van leidinggeven aanpassen aan de motivatie en competenties van ieder, leer je in deze module.

Lees meer

Presentatietechnieken

Voor velen is het geven van een presentatie of het toespreken van een groep een stressvolle aangelegenheid. Dankzij deze opleiding ontpop je jezelf tot een begeesterd spreker en leer je in te spelen op onverwachte situaties. Presenteren kan je leren.

Lees meer

Vergadertechnieken

"Time is money" en vergaderingen zijn vaak een bron van ergernis. Deze opleiding leert jou om dit bij de bron aan te pakken. Efficiënt vergaderen.

Lees meer

Time management

"Time is money" en vrije tijd is goud waard. Velen onder ons ervaren dat op het einde van de dag amper de helft gerealiseerd werd van wat gepland stond. Deze opleiding leert je zeer specifiek de oorzaken daarvan te detecteren én aan te pakken. Timemanagement zorgt ervoor dat je meester wordt van je tijd.

Lees meer

Efficiënt netwerken

Vlot, efficiënt en met plezier netwerken om duurzame relaties op te bouwen is een essentiële vaardigheid voor elke ondernemer!

Lees meer

Onderhandelingstechnieken

Er is sprake van succesvol onderhandelen wanneer beide partijen het gevoel hebben een win-win situatie behaald te hebben. Als je niet weet wat je tegenpartij wilt bekomen, bemoeilijkt dat je onderhandeling. Je leert ook de verschillende onderhandelingsstrategieën toe te passen in verschillende situaties. Structuur in je onderhandeling brengen.

Lees meer

Telefonische prospectie

Vaak staan mensen weigerachtig tegenover telefonische prospectie. Doch is dit een heel sterk middel om te prospecteren. Door heel eenvoudige tips en tricks leer je in deze praktijkgerichte module hoe je het best 'binnenkomt' bij je prospecten.

Lees meer

Social media video marketing - vervolgmodule

Ben je al een 'krak' in social media, maar wil je de finesse onder de knie krijgen... deze module geeft je diepgaandere tips en tricks om nog efficiënter volgers te bekomen, ambassadeurs te verkrijgen, en meer potentiële klanten te werven.

Lees meer

Starten met vloggen

In deze opleiding leer je vloggen, m.a.w. hoe video's van jezelf opnemen, of laat opnemen. Leer je tips & tricks van hoe je jezelf best op video plaatst. Welke teksten slaan aan, welk materiaal gebruik je best en hoe.

Lees meer

Workshop social media: scoren met LinkedIN

Leer LinkedIn inzetten bij het behalen van uw commerciële successen!

Lees meer

Workshop social media: meer omzet met Facebook

Leer hoe je Facebook kan gebruiken om je omzet te verhogen!

Lees meer

Digitale marketing

Krijg je digitale marketing volledig onder de knie en voer zelf de aanpassingen uit die je op dàt moment nodig acht.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x