DiSC (version Française)

FORMATION COULEURS DISC: COMMENT TRAITER AVEC LES CLIENTS?

La connaissance de votre style de comportement est la première étape pour apprendre à apprécier les autres comme ils sont et pour améliorer vos relations.

“"J'aime la vitesse car ça doit progresser; je n’aime pas m’attarder !”
“Dites les gars: il faut s’amuser! Une blague de temps en temps ne fait pas de mal … »
“Je veux faire le bien pour tout le monde, j'ai du mal à dire « non » »
"J'aime les détails et la précision, parce que ça doit être juste."

Une bonne connaissance du style de comportement préféré de chacun est cruciale pour pouvoir communiquer facilement les uns avec les autres. En ayant un aperçu de vous-même et des autres, vous pouvez vous coordonner les uns avec les autres. En s'assurant qu'il y a une connexion entre les gens, il y aura de la place pour communiquer efficacement.

DiSC est un système basé sur des préférences psychologiques.Tout le monde n'a pas les 4 couleurs en soi, mais a généralement 1 style préféré.Cette préférence détermine notre façon de penser, de communiquer et de travailler.


POUR QUI?

Tout le monde qui veut communiquer avec les autres de manière fluide et agréable.


OBJECTIFS

 • Rendre vos relations avec les gens plus faciles;
 • Apprendre à adapter votre style de communication à votre interlocuteur pour tirer le meilleur parti de votre communication avec les autres;
 • Ne plus ressentir son interlocuteur comme ‘contrariant’, mais comme quelqu’un d’une autre couleur; (couleur à laquelle on peut s’adapter !)
 • Adapter votre style de vente au style d’achat de votre client, afin de vendre plus efficacement;
 • Adapter votre style de communication en tant que manager à celui de votre collaborateur, pour optimiser les relations.


CONTENU DU PROGRAMME

C'est une formation pratique avec de la place pour l'interaction (poser des questions, pratiquer, ...).La formation se déroule dans un environnement sûr en tenant compte de votre zone de confort.

 • Déterminer votre style / couleur de comportement naturel;
 • Reconnaître de manière pratique les caractéristiques des autres styles comportementaux;
 • Apprendre à communiquer en 4 couleurs;
 • Appliquer cette connaissance à la fois dans votre vie privée et sur le lieu de travail, dans un entretien de vente, une demande d'emploi, une entrevue de négociation, ..


INFORMATION PRATIQUE

 • €395 excl. TVA
 • Y compris certificat de participation, profil personnel DiSC, syllabus, déjeuner et pauses café.
 • Location: CAP Innove asbl • Rue de l'Industrie, 20 • 1400 Nivelles
 • Formateur: Jean-Claude Laurent


Est-ce que cette date ne vous convient pas? Laissez-nous savoir!


DiSC (version Française)

Verkopen op hoog niveau

Je verkoopgesprek zo afstemmen op de aankoopmotieven van je klant. Als je de klant bestookt met verkoopmotieven die niet matchen met zijn aankoopmotieven, dan ben je je klant aan het vervelen. Hier leer je dit echt af te stemmen rekening houdend met zijn DiSC voorkeursgedragsstijl.

Assertieve communicatie

Heb jij ook moeite met 'neen' zeggen en geraak je steeds opgezadeld met extra taken? Je leert je grenzen te stellen maar wel met respect voor de ander en rekening houdend met de relatie op lange termijn. In deze module leer je de juiste communIcatietools te gebruiken op het juiste moment.

Salestechnieken

Niet opdringerig overkomen maar toch verkopen... een utopie? Toch niet! Hier leer je hoe je verkoopgesprek een aangename communicatie wordt met de klant. Je zorgt ervoor dat je de klant begrijpt, geen monoloog afsteekt en het juiste product, of zelfs meer producten als oplossing kan voorstellen.

DiSC

Ontdek tijdens onze DiSC training welke successen er te behalen zijn wanneer we ons gedrag en onze communicatie kunnen aanpassen aan die van anderen! Leer niet alleen om collega's of klanten beter te begrijpen, maar ook om slim in te spelen op de onderlinge verschillen in gedrag.

Verbale agressie

Klanten zijn de dag van vandaag mondiger, verbaal sterker en zelfs agressief. Hier leer je omgaan met die verbale agressie om een heel eenvoudige manier. Deze module is een doe-module, omdat telkens weer verbale agressiviteit je overvalt.

Klachtenbehandeling

Verstomd staan door een agressieve uitval van een klant met een klacht... het zal je maar overkomen. Nochtans bestaat er een heel simpele manier voor, maar je moet deze je eigen maken. In deze module, een echte doe-module, leer je deze techniek onder de knie te krijgen.

Conflicthantering en bemiddeling

Omgaan met conflicten, meningsverschillen, spanningen. Hoe kan ik op een assertieve manier en zonder aanvallend over te komen omgaan met deze situaties?

Leiding geven

Een team aansturen en alle neuzen in dezelfde richting krijgen is niet evident. Differentiëren op basis van uw medewerkers, zowel qua feedback als taakverdeling is een must. Daarenboven je stijl van leidinggeven aanpassen aan de motivatie en competenties van ieder, leer je hier in deze module.

Presentatietechnieken

Voor velen is het geven van een presentatie of het toespreken van een groep een stressvolle aangelegenheid. Dankzij deze opleiding ontpop je jezelf tot een begeesterd spreker en leer je in te spelen op onverwachte situaties.

Vergadertechnieken

"Time is money" en vergaderingen zijn vaak een bron van ergernis. Deze opleiding leert jou om dit bij de bron aan te pakken.

Time management

"Time is money" en vrije tijd is goud waard. Velen onder ons ervaren dat op het einde van de dag amper de helft gerealiseerd werd van wat gepland stond. Deze opleiding leert je zeer specifiek de oorzaken daarvan te detecteren én aan te pakken.

Efficiënt netwerken

Vlot, efficiënt en met plezier netwerken om duurzame relaties op te bouwen is een essentiële vaardigheid voor elke ondernemer!

Onderhandelingstechnieken

Er is sprake van succesvol onderhandelen wanneer beide partijen het gevoel hebben een win-win situatie behaald te hebben. Als je niet weet wat je tegenpartij wilt bekomen, bemoeilijkt dat je onderhandeling. Je leert ook de verschillende onderhandelingsstrategieën toe te passen in verschillende situaties.

Respectvol beïnvloeden

Een vijand kan je niet voor je kar spannen... maar wie dan wel? Hier leer je dat als je vijanden creëert je je doel niet bereikt. Hoe maak ik van mijn gesprekspartner een bondgenoot, om hem dan respectvol te beïnvloeden.

Problem solving

Deze opleiding is niet gericht op problemen met mensen, maar wel hoe een beslissing te nemen volgens een rationele denkwijze. We analyseren het probleem, berekenen de impact en de gevolgen van een mogelijke oplossing en komen zo tot een zeer resultaatgerichte oplossing volgens de methode van Kepner en Tregoe.

Telefonische prospectie

Vaak staan mensen weigerachtig tegenover telefonische prospectie. Doch is dit een heel sterk middel om te prospecteren. Door heel eenvoudige tips en tricks leer je in deze praktijkgerichte module hoe je het best 'binnenkomt' bij je prospecten.

Social media video marketing - startersmodule

Hoe springt u eruit en zorgt u ervoor dat uw social media kanalen de klant kunnen overtuigen uitgerekend voor u te kiezen?

Social media video marketing - vervolgmodule

Ben je al een 'krak' in social media, maar wil je de finesse onder de knie krijgen... deze module geeft je diepgaandere tips en tricks om nog efficiënter volgers te bekomen, ambassadeurs te verkrijgen, en meer potentiële klanten te werven.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x