DiSCover DiSC!

In communicatie is het begrip voor onze onderlinge verschillen essentieel. Bij LifeKompas hanteren we de DiSC methodologie op een zeer diepgaande manier om deze verschillen in kaart te brengen. Aan de hand van een eenvoudige kleurentaal slagen we er met deze opleiding in om onze communicatie te optimaliseren en op die manier onder andere het zelfinzicht, de effectieve samenwerking of de organisatieontwikkeling te bevorderen.

Leer bijvoorbeeld beter in te spelen op je klant, je medewerkers aan te sturen, je salesteam te motiveren of je pubers te beïnvloeden. Doordat je verschillende gedragstypes van mensen weet te detecteren, kan je er doelbewuster én efficiënter mee gaan communiceren.De DiSC opleiding is een essentiële communicatietraining voor elke salesprofessional.


De DiSC methodologie in een notendop.

De DiSC training is een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest, die gebaseerd is op de psychologische voorkeur van 4 soorten gedragsstijlen : dominant, invloedrijk, stabiel en consciëntieus.

Inzicht in je eigen gedragsstijl is de eerste stap om anderen te leren waarderen zoals ze zijn en om je relaties te verbeteren. Een goede kennis van elkaars voorkeurgedragstijl is cruciaal om vlot met elkaar te kunnen communiceren. Het spreekt voor zich dat de realiteit iets genuanceerder is, maar aan de hand van vier algemeen geldende gedragstypes worden handvaten geboden om je communicatie te versterken. Elk type wordt gekenmerkt door een kleur.

Bij DiSC staat rood voor dominant, geel voor invloed, groen voor stabiel en blauw voor consciëntieus. Niet iedereen heeft de 4 DiSC kleuren in zich maar heeft wél meestal 1 voorkeursstijl. Deze voorkeur bepaalt onze manier van doen, denken, communiceren en werken. Het bepaalt ons gedrag, maar ook onze houding ten opzichte van anderen.

  • Het dominante type is extravert en controlerend. Een typische eigenschap van dit type is de hoge prestatiegerichtheid. Hij of zij is direct en gedreven. (Rood)
  • Het invloedrijke type is extravert en relaterend. Hij of zij is onder andere hartelijk, enthousiast, impulsief en verbaal. (Geel)
  • Het stabiele type is introvert en relativerend en wordt ondermeer gekenmerkt door een hoge betrokkenheid, een attente persoonlijkheid en de hang naar harmonie. (Groen)
  • Het consciëntieuse type is introvert en controlerend. Vaak zien we dit type als een denker, observator en analyticus. (Blauw)


DiSC opleiding: dit zijn de voordelen.

  • Je verbetert je relaties: meer inzicht en een beter begrip leidt tot hogere tolerantie en meer waardering
  • Je haalt meer uit je communicatie omdat je in deze training leert hoe je je communicatie doelbewust kan aanpassen aan en afstemmen op de verschillende gedragstypes of voorkeursstijlen. Doordat je kan detecteren met welk gedragstype je te maken krijgt, begrijp je beter hoe hij of zij bij voorkeur benaderd wordt.
  • In sales zal de DiSC training er vooral voor zorgen dat je klant zich beter begrepen voelt. Hoe beter hij of zij zich voelt, hoe makkelijker er tot aankoop overgegaan zal worden.
  • Voor een salesteam liggen de voordelen vooral in optimaliseren van de samenwerking. Hoe vlotter of efficiënter een sales proces verloopt, hoe succesvoller de resultaten.
  • Je bekomt vlottere samenwerking, zowel met directe collega's als in de hoedanigheid van leidinggevende, omdat je beter begrijpt hoe jouw team functioneert en inziet dat je niet iedereen op dezelfde manier kan aansturen om het meest efficiënt te zijn.
  • Er ontstaat een hechtere teamgeest.


Uw DiSC trainer

Serge Dal Bosco heeft sinds 1993 ervaring als trainer in communicatie en verkooptechnieken.Serge is sinds 2011 gecertifieerde DiSC trainer en sinds 2022 als eerste in België gecertifieerde MapsTell trainer. Hij past zich volledig aan, aan jouw persoonlijkheid, gedragsstijl en grenzen zodat je zoveel mogelijk uit deze training haalt binnen een veilige omgeving.

>> lees meer over Serge

>> maak kennis met het LifeKompas team


Ontdek onze DiSC specialisaties.

De specialisatieopleidingen DiSC voor de zorgsector en voor leidinggevenden zijn volop in ontwikkeling.

Opleiding DiSC voor sales: is een onderdeel van het communicatief salestraject.


Meer info nodig?


Schrijf je hier in voor deze module:

Heb je nog geen profiel op ons opleidingsportaal? Het duurt slechts 30 seconden om er eentje aan te maken hier!DiSCover DiSC!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x