Onze steun aan Feestvarken: allesbehalve parels voor de zwijnen!

17 oktober is internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Een thema waarbij we automatisch geneigd zijn om het ver van huis te zoeken. Onterecht, zo blijkt. Want ook in België is de strijd tegen armoede nog lang niet gestreden. Bewustwording is de eerste stap. En daarom brengen wij vandaag met een warm hart het positieve verhaal van Feestvarken!

De vzw Feestvarken zag in 2013 het levenslicht en bracht de korte maar duidelijke boodschap: “élk kind verjaart en élk kind moet dan ook zijn verjaardag kunnen vieren”. Kinderen die opgroeien binnen kansarme gezinnen kennen vaak geen cadeautjes en daar wil de vzw Feestvarken verandering in brengen. Hoe? Met verjaardagspakketten. Naast een cadeautje voor de jarige zelf, bevatten deze pakketten de benodigdheden om thuis een feestje te organiseren of op school een traktatie te kunnen doen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen ras, nationaliteit of afkomst.Maar hun missie gaat ook verder. Aan de hand van educatieve pakketten trachten zij bewustwording te creëren rondom kinderarmoede in België en het thema bespreekbaar te maken.Waarom we bij LifeKompas Feestvarken een warm hart toedragen?

Toen ons enige tijd geleden op een netwerkevenement gevraagd werd naar welke waarden wij op professioneel vlak het hoogst in het vaandel droegen, was één van de antwoorden die we haast zonder nadenken wisten te geven: ‘passie!’. Passie geeft je een vorm van energie die -uitzonderingen niet meegerekend- een wekker vaak overbodig maakt. Aangezien je bent wat je uitstraalt, straal je ook uit wat je bent: energie zorgt voor enthousiasme en meestal werkt dat ronduit aanstekelijk. Het komt je overtuigingskracht ten goede en het verraadt ontegensprekelijk dat je met hart en ziel je vak beoefent.

Toen we heel recent in contact kwamen met de vzw Feestvarken zagen wij mensen die -net als wij- door een sterke passie voortgestuwd werden, gevoed door sociale waarden en een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Buiten deze passie zagen we niet meteen de grote gelijkenissen, maar het duurde niet lang alvorens we ook op vlak van inhoud raakpunten konden detecteren!

Omdat we geven om mensen!

Anders was 'communicatie' niet de rode draad doorheen onze activiteiten. De behoefte om goed kunnen communiceren verraadt de interesse in onze medemens. Maar onze interesse gaat verder dan dat. 

We prijzen ons gelukkig dat onze passie dag in dag uit onze drijfveer vormt. Onophoudelijk blijven we geboeid door de kracht van communicatie en de liefde voor onze taal. We zijn er sterk van overtuigd dat communicatie een niet te onderschatten impact heeft op zowat alle domeinen binnen het dagelijkse leven. 

Hoewel onze klanten uitsluitend volwassenen zijn en hun doelen hoofdzakelijk professioneel van aard, is het fantastisch om te zien hoe zij zich ontwikkelen. Een ontwikkeling, die zij in eerste instantie te danken hebben aan de basis die ze meegekregen hebben als kind en zo belangrijk of bepalend is (geweest) voor hun verdere leven.

De ontwikkeling van een kind hangt nauw samen met het beheersen van een taal. Zowel lezen, schrijven als spreken vormen een cruciale basis voor het leven. De toegang tot onderwijs in het algemeen bepaalt niet alleen de mate van persoonlijke ontwikkeling, maar tevens de kansen op armoede. Taal en educatie worden ingezet als instrumenten om mensen -in dit geval kinderen- te doen groeien. Op het moment dat het we het zelf op deze manier verwoordden, sprong de vonk over. De vzw Feestvarken voegt daarenboven een zeer belangrijke fun-factor toe aan het hele verhaal: blije kinderen presteren nu eenmaal beter. En om die reden dragen wij hen een warm hart toe!

LifeKompas steunt de vzw Feestvarken en bouwt mee aan het clicformerstapijt. Maak jij ook de clic tegen armoede?


Onze steun aan Feestvarken: allesbehalve parels voor de zwijnen!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x