COMMUNICATIE

Communicatie is overal. Van kleins af aan leren we hoe we moeten communiceren, hoe we ons moeten uitdrukken, duidelijk maken wat we willen en wat niet. Nadien leren we prikkels te onderscheiden en er uit te halen wat we willen. En zo moeten we gaandeweg leren op gepaste wijze te communiceren. En wat met efficiënt communiceren? De ene is een geboren communicator, de andere heeft er al meer moeite mee en voor een derde lijkt het al helemaal onmogelijk.

1. DE WIL OM TE VERANDEREN

Meer is er niet nodig om beter te communiceren. Wie wil veranderen, kan veranderen. Daar zijn we niet enkel van overtuigd, onze ervaring leert dat iedereen kan veranderen, op zijn of haar manier. Want iedereen is verschillend. En daarin verschilt onze aanpak: Respect voor elk individu. Niet iedereen moet een grote spreker worden, niet iedereen zal  de hele avond vullen met moppen,  maar dankzij een grondige analyse komen we te weten wie we voor ons hebben, wat deze persoon wil bereiken en hoe.

2. COMMUNICATIE BEGINT ALTIJD MET LUISTEREN

De ene is er al beter in dan de andere, maar goede communicatie begint met luisteren. Men kan nog zo veel te vertellen hebben, de boodschap kan nog zo boeiend zijn, als er niemand luistert is het voor niets geweest. Maar hoe krijg ik mijn gesprekspartner(s) of publiek geboeid, hoe breng ik het beste een boodschap over en hoe leer ik zelf beter luisteren? Dit en veel meer in het onderdeel communicatie.

3. RESPECT GEVEN = RESPECT KRIJGEN

Aan de hand van de DiSC kleurenindeling leren we heel snel de voorkeursgedragsstijl van onze gesprekspartner te achterhalen. Waarom? Om de platina regel toe te passen: behandel de ander zoals die wil behandeld worden. Benader een perfectionist met feiten, een direct persoon to-the-point, een harmonieus iemand niet te brutaal en een speels iemand, op een speelse manier. En dit trekken we door naar alle vormen van communicatie zoals in verkoop-, evaluatie-, functioneringsgesprekken, maar ook in onze gewone communicatie met collega’s, leidinggevenden, etc.

COMMUNICATIE

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x